AMBASSADEURS

Bootsy

Peter Boots, Nickname ‘Bootsy’, duikt inmiddels al 40 jaar. Geboren in 1959 en van beroep geluidstechnicus bij TV en radio.  Rond 1978 raakte hij gefascineerd door de documentaires van Jacques Cousteau en wist het gelijk: “Dit avontuur wil ik ook beleven!” Een jaar later behaalde hij in Nederland zijn NOB 1* duikbrevet.

Omdat hij de romantiek in de documentaires van ‘Cousteau’ niet terug in de Nederlandse wateren vond, besloot hij in 1980 naar Curaçao te verhuizen om in deze tropische zee, 6 jaar lang, buiten zijn werk als (chef-)kok vooral veel te kunnen duiken. Daar is hij vrijwel direct begonnen met een analoge Sea & Sea amfibie camera voor onderwater foto’s, analoog en vrij primitief vergeleken met het heden. Inmiddels is hij zeer tevreden met zijn uitgebreide onderwaterfotografie-set, welke bestaat uit een Olympus OM-D E-M5 mark 2, met diverse lenzen en Sea&Sea D2 flitsers.

Door de competitie die hij vooral met zichzelf is aangegaan en zijn ambitie tot perfectionisme blijft hij zichzelf  inspireren. Foto’s maakt hij v.n.l. voor zichzelf en zwemt graag het liefst rebels tegen de stroom in. Waar streeft hij naar in een goede onderwaterfoto? Originaliteit, bravoure, contrast en indien mogelijk sterk oogcontact. Zijn absolute voorkeur gaat uit naar wide-angle foto’s. Een foto waar je net iets langer naar blijft kijken. Wapenfeiten zijn zilver en goud bij het ONK ‘ZOET’ en diverse prijzen bij fotowedstrijden. Hij blijft zichzelf voorhouden dat hij  zijn ‘allermooiste’ foto nog zal gaan maken.

Sinds 2015 is hij vaste columnist, schrijver én fotograaf van diverse duikreis verhalen in de maandelijkse glossy ‘Duiken’, wat een aangename aanvulling op zijn fotografie werk is. Hierin kan hij op eigenzinnige wijze zijn onderwaterfotografie avonturen delen met de lezers.

Na zoveel duikjaren is er niets dat hem méér kan boeien dan onbevangen als een echte vrijbuiter het avontuur aan gaan om een mooie onderwaterfoto te maken!

 

Contact

Sea & Sea Benelux BV
Nijverheidstraat 6G-Rood
3144 CL Maassluis
Nederland
Tel.: +31 (0)10 25 404 55

Sea & Sea

Sea & Sea Benelux BV is exclusief imorteur van Sea & Sea artikelen voor Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en Polen.